Geert Hoekzema

26 november 2014

Vacature part-time front office manager (vervuld)

Let op! Deze vacature is reeds vervuld.

In verband met het zwangerschapsverlof van onze front office manager, zijn wij op zoek naar een tijdelijke vervang(st)er. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de cliënten- en financiële administratie en uiteraard de algemene gang van zaken op het kantoor.

De functie zal zijn voor een periode van vijf maanden voor ca. 8 uur per week. Bij drukte kan het aantal uren worden uitgebreid. Wij verwachten daarom dat je enigszins flexibel inzetbaar bent.

Ben jij:

  • Zelfstandig, verantwoordelijk en communicatief sterk
  • Positief-kritisch op eigen en andermans werk
  • Betrouwbaar en nauwkeurig

Heb jij:

  • Ervaring met administratief werk
  • Ruime ervaring met PC, o.a. internet en e-mail
  • MBO+/ HBO werk- en denkniveau
  • En een uitstekende kennis van de Nederlandse taal

Dan zijn we op zoek naar jou!

Wij zijn Inpoint!

Wij zijn een praktisch marketingbureau uit Groningen. We hebben een klein maar enthousiast team van acht personen. Samen ontwikkelen we huisstijlen, websites en campagnes. Wij maken graag mooie producten die kwalitatief goed zijn; zowel technisch als grafisch. Wij hebben een pro-actieve houding en doen graag een stapje meer! Lees meer over ons op https://inpoint.nl.

En we bieden jou:

Een leuke functie in een enthousiast team bij een mensgerichte organisatie. Het betreft een contract voor bepaalde tijd in de maanden januari t/m mei 2015. Salarisindicatie: bruto € 2.150,- per maand bij full time (40 uur) dienstverband.

Ben jij onze topper?

Als deze vacature je aanspreekt, dan ontvangen wij graag voor 10 december 2014 je sollicitatiebrief en CV. Stuur deze per e-mail aan: info@inpoint.nl, gericht aan Geert Hoekzema.